OLSE – Sasja 32 – 16

Het begin van de wedstrijd liet deze eindstand zeker niet vermoeden. Alleen Nico Roelen kon weerwerk bieden aan het jeugdige geweld van de Sasja Youngsters. Na 10 minuten kon Nico de schade dan ook beperken tot 3-5. Sven Goossens, Gert Corten en Sven Van Kerkhoven deden nu ook hun duit in het zakje en na 20 minuten wees het scorebord 7-7. Sasja trapte op de adem en OLSE stoomde door naar 13-9 ruststand.

Ook in het begin van de tweede helft was de wedstrijd in evenwicht 15-13 na 3 minuten. Een ongelooflijk brutale fout op Tom Hens, waarschijnlijk weken misschien wel maanden buiten strijd, van Kinfe Cuyckens, zo’n speler hoort echt niet thuis op een sportveld. Dit was ook de mening van de bezoekende coach Jean van de Kerkhove, een dikke proficiat hiervoor want hij liet de speler niet meer van de strafbank komen.

Nu ja dit incident schudde wel de hele OLSE ploeg wakker en zeker Joey De Haeck, de volgende 25 minuten hield hij zijn netten ongeschonden. Johannes Goedeme, Jeroen Verstraelen en vooral ook Sven Goossens profiteerden hiervan om de kloof langzaam maar zeker uit te diepen. Over 20-13 na een kwartier naar 24-14 na 20 minuten. Enkele minuten voor tijd kreeg Joey een applausvervanging en als eindstand noteerden we 32-16.

OLSE op schema kan zich nu voorbereiden op de eerste topper van het seizoen in en tegen Eynatten dat net als Kortrijk ook z’n 3 eerste wedstrijd met winst afsloot.

OLSE: Sven Goossens 8,Nico Roelen 6,Gert Corten 4,Sven Van Kerkhoven 4, Johannes Goedeme 4,Jeroen Verstraelen 3,Didier Vanderzijpen 2,Tom Hens 1.
Sasja: Coppens 3,Jacobs 3,Arnouts 2,Lambrechts 2,Roelants 2,Rosseau 2,De Coster 1,De Weerdt 1.