Het Rode Kruis-Merksem krijgt hulp van Mega Mindy

Van 23 april tot en met 7 mei 2009 is het weer zover: de jaarlijkse 14-daagse van het Rode Kruis. Duizenden Rode Kruisvrijwilligers trekken massaal de straat op om zoveel mogelijk stickers te verkopen. Dit jaar krijgt afdeling Merksem hulp van het eigen in oktober 2008 opgestarte Jeugd Rode kruis.

Dit jaar wil het Rode Kruis-Vlaanderen de vrijwilliger opnieuw voorstellen als superhelden, maar krijgen zij de hulp van Mega Mindy.

Al wie een sticker van € 5 koopt, kan meedoen aan een wedstrijd waarmee mooie prijzen te winnen zijn. Op de achterzijde van de sticker kan je hierover alle informatie vinden.
Het Rode Kruis-Merksem is te vinden op drie belangrijke kruispunten, nl.:

  • Bredabaan / Fortsesteenweg / Hortsebaan
  • Bredabaan / Ringlaan
  • Groenendaallaan / Lambrechtshoekenlaan

Dit jaar neemt ook afdeling Merksem het grondgebied van Ekeren voor haar rekening. De verkooppunten daar zijn:

  • Steenstraat / Dorpsstraat / Groot Hagelkruis
  • Kapelsesteenweg / Veltwijcklaan

Je vindt de Rode Kruisvrijwilligers ook aan de ingang van enkele grote warenhuizen.

Daar deze stickerverkoop de grootste bron van inkomen betekent voor de afdeling van het Rode Kruis-Merksem, spreekt het vanzelf dat zij een oproep doet aan de bevolking om deze sticker te kopen.

Met de opbrengst van de 14-daagse wil afdeling Merksem investeren in nieuwe hulptassen en zich verder toespitsen op het rekruteren van nieuwe vrijwilligers.

Maar dat is nog niet alles! Het Rode Kruis-Merksem krijgt dit jaar opnieuw bijstand van twee jeugdbewegingen nl. de Rode Valken Merksem, Chiro Sint Jozef Meisjes Merksem, en ook International School uit Ekeren zal opnieuw haar medewerking verlenen. Zij krijgen een mooie beloning voor iedere verkochte sticker.

Het Rode Kruis-Merksem doet een oproep aan iedereen die mee stickers wil komen verkopen. Wie zich hiervoor wil opgeven, kan voor alle informatie terecht bij Rita Meeusen, afdelingsverantwoordelijke communicatie & werving van het Rode Kruis-Merksem op 0485/50.39.80 of pr@merksem.rodekruis.be

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.