Haalt Merksem een medaille op Wereldspelen?

Sinds gisteren zijn in Taiwan de wereldspelen gestart. Dit zijn de spelen voor een aantal sporten die er bij de Olympische Spelen niet bij zijn. Eén van de sporten is het boogschieten. De Merksemse boogschutster Gladys Willems (32) behoort tot de kanshebbers op een medaille. Om zich goed voor te bereiden heeft ze 6 maanden loopbaanonderbreking genomen. Gladys werkt in het rust- en verzorgingstehuis in Kapellen.

Sinds haar 13de doet ze aan boogschieten en ze heeft al een hoop prijzen gehaald. In 2003 werd ze wereldkampioen indoor in Nîmes. In 2006 eindigde ze vijfde op het EK outdoor en tweede op het WK outdoor in Goteborg. In 2007 werden ze outdoor wereldkampioen in team en in datzelfde jaar schoot ze een nieuw wereldrecord met 1.411 treffers op 1.440. Ze haalde 356 op 360 punten op de 60 meterstand.

Het Stroboerke wenst Gladys alvast veel succes.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.