Nationale teams Baseball in volle actie

Na een uitstekende trainings en voorbereidingscampagne wordt het vanaf volgende week menens voor de nationale baseball teams.

Maandag starten de Kadetten in hun eerste EK ooit op de terreinen van Royal Greys te Merksem, Antwerpen. Inzet : via een eerste plaats zich in de top-10 van Europa in 2010 te hijsen. Hiervoor dienen Litouwen, Polen, Zwitserland en Groot-Brittannie opzij te worden gezet. Eerste wedstrijd voorgegaan door een openingsceremonie maandag 20 juli om 18:00 – Belgie tegen Litouwen. Ook dinsdag, donderdag en vrijdag speelt het team om 18:00.

De organisatie van Greys heeft niets onverlet gelaten om van dit tornooi een promotie voor het baseball te maken. Elke dag volgende week is er activiteit te beleven vanaf 12:00. In het bijzonder komt op 21 juli, de nationale feestdag, de Major League Baseball (MLB) Roadshow uit de USA voor de eerste keer naar Belgie.
En hopelijk halen de Kadetten de finale die op zaterdag wordt betwist tussen de nrs. 1 en 2.

Op onze nationale feestdag zijn ook de Juniors en Seniors actief. Na een gezamenlijke training zullen ze een Limburgse selectie bekampen op de terreinen van de Sunville Tigers te Zonhoven. De organisatie van de Tigers heeft ook hier niets onverlet gelaten om het baseball in dit deel van het land te promoten met de aanwezigheid van heel wat prominenten uit de provincie.
Deze promotiewedstrijd start om 15:30.

Voor de Seniors vormt deze dag een voorbereiding voor haar deelname aan het prestigieuze internationale tornooi de ‘Rouen Open’ waar zij in hun reeks zware oppositie zullen hebben van het Franse nationale team en de USA Athletes. Het team zakt vrijdagmorgen reeds af naar Rouen waar zij om 17:00 de confrontatie aangaan met Frankrijk. Zaterdag om 10:00 wordt gespeeld tegen de USA. Zondag worden de kruisfinales/finales gespeeld ahv de klassementen in de reeksen. Hierna zal de selectie voor het EK in 2010 met de top-12 zo goed als definitief worden.

De Juniors blijven zich dan nog verder voorbereiden op het EK met de top-12 van Europa via een trainingskamp en voorbereidingswedstrijden. Zij reizen op zondag 2 augustus af naar Bonn om de maandag erop om 14:00 Frankrijk partij te geven.

De wedstrijdschema’s en resultaten van de respectievelijke EKs en het Rouen tornooi kunnen gevolgd worden via de volgende links :

Open Rouen :
http://www.rouenbaseball76.com/

EK Kadetten : http://competition.baseballeurope.com/2009/antwerp2/schedule.php

EK Junioren :
http://competition.baseballeurope.com/2009/bonn/schedule.php

De individuele wedstrijden en andere informatie van de teams kunnen teruggevonden worden via de link :
http://www.leaguelineup.com/nationalteamsbelgiumbaseball

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.