Merksemse studente naar China

In augustus vertrekken 6 studenten van de Artesishogeschool en de Katholieke Universiteit Leuven naar China om er in Xi’an les te volgen. Hiervoor kregen zij een beurs van het Antwerpse provinciebestuur. De jongeren gaan Chinese les volgen aan de “Northwest University” en zich gedurende een half jaar onderdompelen in het Chinese leven. De uitwisseling van studenten kadert in de vriendschapsrelatie van de provincie Antwerpen met de Chinese provincie Shaanxi. Ook de Merksemse Tamara Moonen gaat mee.

In het kader van het vriendschapsakkoord dat de provincie Antwerpen sinds 1985 gesloten heeft met de provincie Shaanxi in China, verleent het provinciebestuur al meer dan 20 jaar studiebeurzen om in Xi’an gedurende een semester Chinees te studeren. Het is de oudste en ook meest succesvolle regelmatige uitwisseling tussen beide provincies. Twee jaar geleden werd deze uitwisseling uitgebreid, alle Vlaamse studenten Chinees die in de provincie Antwerpen gedomicilieerd zijn, komen in aanmerking voor de jaarlijkse selectie.

De studenten:
1. CEULAERS Kirsten (KULeuven), Herentals ° 16/04/1987
2. DRIESEN Timothy (Artesis), Kapellen ° 25/09/1987
3. DE VOS Charlotte (Artesis), Wilrijk ° 15/11/1987
4. DE COCK Cathy (Artesis), Deurne ° 25/12/1988
5. MOONEN Tamara (Artesis), Merksem ° 03/01/1988
6. WOUTERS Jeffrey (Artesis), Sint-Job-In-‘t-Goor, ° 21/01/1988

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.