12 maanden voor voetbalgeweld?

Het Openbaar Ministerie eist 12 maanden cel en 550 euro boete voor twee twintigers die betrokken zouden geweest zijn bij het gewelddadig incident na een voetbalmatch met V&O United uit Merksem in het Rivierenhof in Deurne. De beklaagden ontkennen dat. De zaak kwam dinsdag voor de rechter.

Op 12 januari 2008 was er een wedstrijd tussen Rapid AC en V&O United. Na de match stormden een twintigtal jongeren het veld op. Ze vielen de scholieren van V&O United aan. Ze werden geschopt, bekogeld met stukken baksteen en belaagd met paraplu’s. Zeven onder hen en de trainer raakten gewond.

Uit het onderzoek bleek dat het om een wraakactie ging voor een eerder incident tussen V&O United en Belgica Edegem. De relschoppers hadden op voorhand afgesproken via sms en waren gezamenlijk naar het Rivierenhof getrokken. Volgens de procureur waren Aziz A. (20) en Ibrahim A. (22) betrokken bij de vechtpartij, maar zij ontkennen dat.

Aziz A. beweerde niet eens aanwezig te zijn geweest, ook al spreekt het zendmastverkeer van zijn gsm dat tegen. Ibrahim A. gaf toe dat hij wel was mee gegaan, maar toen hij zag hoe jong de geviseerde spelers waren, besloot hij om niet met hen te vechten.

De Koninklijke Vlaamse Voetbalbond (KVV) stelde zich burgerlijke partij voor één symbolische euro. Vonnis op 6 oktober.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.