Problemen met grasmat K. Merksem S.C.

De aannemer die in opdracht van de stad Antwerpen voetbalvelden moest inzaaien heeft dit niet goed gedaan. De zowat dertig stedelijke voetbalvelden werden in het tussenseizoen aangepakt in opdracht van de stad. Maar het resultaat op onder andere het veld van Merksem ziet er niet uit. De clubs klagen steen en been over de staat van hun veld. In Merksem is het vooral het veld waarop de jeugd traint en speelt een ramp. Een scheidsrechter heeft reeds een wedstrijd afgelast omdat het door stof en zand onmogelijk werd om de lijnen te zien. Daarnaast zit het veld nog vol met putten.

De Antwerpse schepen van Sport, Ludo Van Campenhout (Open VLD) en de woordvoerder van burgemeester Patrick Janssens (SP.A), Bart Govaert, erkennen de knoeiboel. Een werkgroep van experts moet nu uitzoeken of problemen als deze volgend jaar kunnen worden voorkomen. Uiteindelijk zou de stad overal grasmatten willen.

Ondertussen is er wel hoop voor Merksem. Na spoedoverleg met de stad werd afgesproken om het veld opnieuw effen te maken. Maar wanneer men opnieuw wil inzaaien is het veld 6 weken onbespeelbaar. Mogelijk zouden de jongeren dan kunnen uitwijken naar een andere locatie zoals de velden van de Luchtbalboys. Deze club bestaat ondertussen niet meer.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.