4 jaar voor Dave Annemans

Het hof van beroep heeft de uitspraak van de rechter in eerste aanleg gevolgd omtrent de veroordeling van Dave Annemans (33). De Merksemenaar werd gisteren veroordeeld tot 4 jaar voor poging tot doodslag.

De feiten dateren van de nacht van 31 december 2007 op 1 januari 2008. Dave Annemans werktte toen als portier op een oudejaarsfuif in Hangar 26 in Antwerpen. Hij kwam tussenbeide in een geschil. Toen hij zelf met een fles op het hoofd werd geslagen ging Dave Annemans door het lint en viel hij zijn aanvaller, Faik K., op een zodanige mannier aan dat hij het bewustzijn verloor. Waarna Annemans Faik K. naar buiten sleurde om hem over de trapleuning naar beneden te gooien.

Faik K. belandde met zijn hoofd op de straatstenen en kreeg opnieuw schoppen. Annemans stopte pas nadat zijn collega’s hem tot bedaren hadden gebracht. Het slachtoffer liep een neus- en ribbreuk, een hersenvliesbloeding en zware kneuzingen op.

Faik K. krijgt een provisionele schadevergoeding van 2.500 euro toegekend.

Dave Annemans haalde vorige zomer nog het nieuws toen hij samen met 5 gedetineerden uit de gevangenis van Merksplas ontsnapte via een ladder. Hij werd toen teruggevonden bij zijn halfzus in Nederland.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.