Hoorzitting

De komende jaren staan er heel wat projecten op stapel in Hof Van Roosendael, het Gemeentepark en het al gedeeltelijk vernieuwde Runcvoortpark, de groene eilanden in het drukbebouwde centrum van Merksem.

De bouw van een kinderdagverblijf, de inrichting van een loopparcours, de heraanleg van de Speelpleinstraat, de herinrichting van de parking aan het zwembad, dit alles en nog veel meer staat op de planning in Merksem. Omdat de projecten een grote invloed hebben op Merksem en zijn parken, wordt er een masterplan uitgewerkt. Dit is een gebiedsontwikkelingsplan voor de toekomst vanuit de visie dat het overal aangenaam vertoeven moet zijn. Zo moeten de parken een plek zijn waar elke Merksemnaar kan ontspannen, spelen en sporten.

Op dinsdag 23 maart stelt het districtsbestuur tijdens een infomoment de plannen voor. Geïnteresseerden krijgen de mogelijkheid om in kleine groepjes vragen te stellen en hun suggesties mee te geven.
Het infomoment start om 19.30 uur in het districtshuis van Merksem, Burgemeester Jozef Nolfplein 1.

Om het infomoment zo vlot mogelijk te laten verlopen, is vooraf inschrijven noodzakelijk via wijkoverleg.merksem@stad.antwerpen.be met vermelding van naam, adres en telefoonnummer. Inschrijven kan tot en met woensdag 10 maart 2010.

1 comment on “Hoorzitting

  1. Tony H.

    Ik ben blij te horen dat er een hoorzitting plaats zal vinden. Ik had enkel de opmerking dat indien men meer groen wil dit haaks staat op de beslissing om er een gebouw neer te planten! Ook al is het een kinderdagverblijf. Men zou het kinderdagverblijf veel beter onderbrengen in een gerenoveerd Runcvoortkasteel.
    Zo kunnen we dit oud gebouw redden van de ondergang (of willen we eindigen zoals met de Catershoeve ?) en zal de invulling geen extra groen wreten uit onze stad.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.