Tour de France door Merksem

Op zaterdag 3 juli 2010 gaat de 97ste Tour De France van start in Rotterdam. Na de proloog passeert de Tourkaravaan op zondag 4 juli 2010 door Antwerpen tijdens de eerste rit van Rotterdam naar Brussel.

De passage door Antwerpen loopt door Merksem en ook door de districten: Ekeren, Antwerpen en Wilrijk.

Het parcours ziet er uit als volgt: Kapelsestraat (Putte-Kapellen) – Dorpstraat – Antwerpsesteenweg – Kapelsesteenweg (tussensprint) – Bredabaan – Groenendaallaan – Ingenieur Menneslaan – Ijzerlaan – Noorderbrug – Noorderplaats – Italiëlei – Ankerrui – Koekensgracht – Oudeleeuwenrui – Brouwersvliet – Scheldekaaien – Scheldestraat – Kronenburgstraat – Kasteelpleinstraat – Amerikalei – Bolivartunnel – Jan De Voslei – Boomsesteenweg – R11 – Prins Boudewijnlaan.

Nadien loopt het parcours via Kontich naar Mechelen met aankomst in Brussel.

In de vier verschillende districten wil de stad Antwerpen de toeschouwers doen samenkomen om hun favoriete renner aan te moedigen. In elk district zal een animatiezone zijn waar een groot scherm zal staan zodat de toeschouwers na de passage de rit verder kunnen volgen. Meer informatie hierover volgt nog.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.