Strijdend OLSE maakt droom waar

Door Guido Hens.

Zoals we in het begin van het seizoen reeds gedacht hadden moest OLSE strijden tot de laatste snik om het behoud in tweede nationale te bewerkstelligen.

Gelukkig hadden we een thuiswedstrijd en de Rode Loop zat afgeladen vol met de steun van dit prachtige publiek moest het wel lukken. Ook tal van oud-spelers waren aanwezig op de tribune om hun opvolgers aan het werk te zien.

Wij schoten dan ook het best uit de startblokken met na 10 minuten een 4 – 2 op het scorebord. Sint -Truiden liet niet begaan en hing na 20 minuten de bordjes terug in evenwicht 7 – 7. Aan het scoreverloop kan je zien dat de verdedigingen de baas waren, naar de rust toe kwamen de schutters een beetje beter in de wedstrijd, dit resulteerde in een 12 – 13 stand. Sint – Truiden aan de leiding en OLSE virtueel degraderend.

Zonder goed te spelen en maar 1 doelpunt achter bij de rust dit moest, volgens Patrick, onze tweede helft worden, koppen omhoog en longen uit het lijf dat is wat er moest gebeuren en of hij gelijk heeft gekregen.

Het eerste kwartier was nog niet je dat maar we konden wel de leiding veroveren 18 – 17. En dan kwam Kristof Tyssen terug op het veld, als bij donderslag sloot de verdediging, iedereen liep op de juiste plaats en luisterde naar elkaar. Ook Sven Van Kerkhoven achtte nu zijn moment gekomen en OLSE liet Sint – Truiden ter plaatse, over 20 – 17 ging het naar 24 – 19 en het feest kon 5 minuten voor afsluiten beginnen. Didier Vanderzijpen en Nico Roelen kregen wat ze verdienden een prachtig einde aan een al even prachtige handballoopbaan.

Namen noemen is altijd gevaarlijk maar 1 naam wil ik toch wel vermelden als man van de terugronde Michael De Wachter.

De hele groep en daar wil ik zeker onze reserven niet bij vergeten want deze werden kampioen in de reeks, hebben dit jaar het beste van zichzelf gegeven en zijn gegroeid in de reeks met als schitterend resultaat het behoud.

We doen vandaag opnieuw een grote stap in de ontwikkeling van de club, aan de spelers wil ik nog meegeven GENIET ervan je hebt het dubbel en dik verdiend.

En de supporters, die hopen we volgend seizoen bij elke wedstrijd zo massaal en luidruchtig aanwezig te zien, BEDANKT supporters.

OLSE: Michael De Wachter 8,Sven Van Kerkhoven 5,Tom Hens 3,Stijn Sterck 3,Sven Goossens 2,Didier Vanderzijpen 2,Gert Corten 2,Kristof Tyssen 1.

St-Truiden: Martens 5,Ceyssens 4,Peters 4,Stassen 3,Timmermans 2,Simons 1.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.