Kinderverwaarlozing

Afgelopen woensdag was er een zaak rond kinderverwaarlozing bij het hof van beroep in Antwerpen. Een koppel uit Merksem werd er van beschuldigd dat de dochters jaren verwaarloosd en mishandeld werden. In eerste aanleg werden ze veroordeeld tot 8 jaar voor de vader en internering voor de moeder. Het openbaar ministerie vraagt de bevestiging van de straffen.

Het onderzoek begon op 16 juni 2007. Toen deed de nu 19-jarige dochter aangifte van wat zij en haar 5 jaar jongere zus jarenlang hadden ondergaan. Ze mochten slechts tweemaal per dag naar het toilet gaan en zich maar één keer per maand wassen in een teil water. Er kwam nooit vers eten op tafel, hun kleren werden niet gewassen en ze kregen om de haverklap slagen. De woning was smerig en vader pronkte met de flessen waarin hij urineerde en die hij bewaarde. Een huiszoeking bevestigde haar verhaal.

De meisjes werden bij hun ouders weggehaald, maar hebben wel blijvende psychische restletsels. De oudste dochter, die nu 24 is, had in 2000 al met behulp van haar grootouders de woning verlaten.

De beklaagden ontkenden dat ze hun dochters geslagen hadden. Ze spreken over hoogstens een tik, zoals elke ouder wel eens doet. Al de rest is volgens hen opgeklopt door hun dochters. Het arrest volgt later.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.