Wordt na Bredabaan ook nieuwe park uitgesteld

Het districtsbestuur vreest dat de aanleg van de ‘groene banaan’ zal uitgesteld worden. Het nieuwe park, een groene gordel van 170 hectare van aan de Campinastraat tot aan het Fort van Merksem, werd belooft door Schepen van Stadsontwikkeling Ludo Van Campenhout (Open VLD).

Maar er is twijfel rond de haalbaarheid van het project. Zeker indien men dit nog in de huidige legislatuur zou het moeilijk haalbaar worden. Het stadsbestuur onderzoekt namelijk of de groene gordel geen geheel kan vormen met het natuurgebied Oude Landen in Ekeren en met een stuk groengebied op het grondgebied van het district Antwerpen. Maar deze studie eist een deel van het budget op dat voor de aanleg voorzien was. Daarnaast is al een groot deel van het buget gebruikt om gronden rond het toekomstige park op te kopen. Dit om een betere sportinfrastructuur te kunnen voorzien en het park beter toegankelijk te maken.

Er zit dus een duidelijke visie achter de plannen, maar deze zorgt er voor dat de huidige deadline nooit gehaald kan worden.

Volgens het kabinet van schepen Van Campenhout zijn de budgetten die nu gebruikt worden hier twee budgetten door elkaar gehaald. Zo is er in de begroting van dit jaar 300.000 voorzien voor de huidige kosten en gaat men in 2010 niet minder dan 1,4 miljoen opzij zetten voor de aanleg zelf.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.