Merksemenaar opgepakt in onderzoek naar wapenhandel

Een man (27) uit Merksem en zijn vader (60) uit Antwerpen zijn aangehouden in een onderzoek naar illegale wapenhandel. Er werden ook een man uit Brecht (48), Antwerpen (48) en 2 broers (33 en 22) uit Gent opgepakt. De arrestaties zijn het gevolg van een maandenlang onderzoek door de federale gerechtelijke politie. Ze vielen woensdag binnen op 11 plaatsen in de provincie Antwerpen en in de stad Gent. De politie nam tien wapens, munitie en een geluidsdemper in beslag.

In totaal werden 10 personen opgepakt en verhoord. Zes verdachten werden voorgeleid bij onderzoeksrechter Claeys, die ze alle 6 onder aanhoudingsmandaat geplaatst heeft. Bij een van de arrestaties werd de hulp ingeroepen van de speciale eenheden van de Federale Politie. De man in kwestie sliep met een vuurwapen onder zijn hoofdkussen en had nog een tweede binnen handbereik.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.