De Tour raast door Antwerpen op zondag 4 juli

Op zondagnamiddag 4 juli 2010 passeert de Tourkaravaan door Antwerpen tijdens de eerste rit van Rotterdam naar Brussel. De renners doen achtereenvolgens de Antwerpse districten Ekeren, Merksem, Antwerpen en Wilrijk aan. In Ekeren is er extra spanning door een tussensprint op de Kapelsesteenweg. In elk district waar de Tour langskomt kunnen supporters en inwoners de renners na hun doortocht blijven volgen op een groot scherm. Muziek en animatie verzekeren de sfeer in de supporterszones.

Op de Bredabaan is er de nodige animatie voorzien. Aan het districtshuis wordt een animatiedorp opgebouwd met groot scherm, muzikale animatie en een koers op rollen. De Bredabaan is de plek bij uitstek om de renners aan te moedigen met een hapje en een drankje.

Daarnaast verzorgt dansschool Dancepoint op het Sint-Franciscusplein in afwachting van de renners verschillende dansdemonstraties en -initiaties.

Bezoekers en bewoners van Antwerpen houden er best rekening mee dat ze zich op zondagnamiddag nauwelijks kunnen verplaatsen in de stad. Het is immers onmogelijk om het parcours van de Tour de France te berijden of over te steken tussen 13.30 en 17.30 uur, zowel voor fietsers, voetgangers als automobilisten. Verplaatsingen van oost naar west door Antwerpen zijn dan enkel mogelijk via de autostrades. Ook het openbaar vervoer volgt alternatieve reisroutes.

Door de doortocht zijn ook enkele op – en afritten afgesloten tussen 14 en 17 uur. Zo ook de aan de Kleine Bareel. Daar is de op- en afrit richting Antwerpen afgesloten.

De doortocht op het Antwerps grondgebied duurt maximaal 28 minuten. De publiciteitskaravaan passeert in Antwerpen tussen 14.15 en 15.15 uur. De renners passeren tussen 15.45 en 16.35 uur. Men verwacht de renners (afhankelijk van de snelheid) op de Bredabaan tussen 15u48 (46km/u) en 16u08 (42km/u). De Publiciteitsckaravaan wordt op de Bredabaan verwacht om 14u21.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.