Loopwedstrijd

Op zondag 15 augustus 2010 organiseert zaal Bart met ondersteuning van het district Merksem een loopwedstrijd voor alle verenigingen van Merksem.

De wedstrijd begint omstreeks 13u15. En vertrekt in de Sint-Bartholomeusstraat in Merksem. De deelnemers leggen 2 tot 3 rondes af door de straten van Merksem. Elke ronde beschrijft een afstand van 1,6 km. In functie van het aantal deelnemers wordt er 3,2 of 4,8 km gelopen. Deze afstanden zijn niet overdreven groot, zodat ieder mee kan doen aan de wedstrijd. Het is een sportieve organisatie met een aangename sfeer. Het is dus ook de bedoeling dat het voor eenieder een aangename activiteit wordt. Maar zoals bij elke wedstrijd, kunnen er ook hier prijzen gewonnen worden. De winnaar krijgt een prijzenpot van 250 euro voor zijn vereniging, de tweede 150 euro en de derde 100 euro. Tevens wordt er dit jaar een speciale prijs uitgereikt aan de vereniging die het origineelst uit de hoek komt.

Deze wedstrijd is een afwachtingwedstrijd van de 20 ste editie van de Antwerpse havenpijl. Die dag worden er tal van activiteiten gepland. De havenpeil is een wielerkoers voor semiprofessionals waar tal van Europese ploegen aan mee doen. Vertrek en aankomst vinden plaats in de St-Bartholomeusstraat. Tussen het vertrek en de aankomst van die wielerkoers is er de loopwedstrijd met de prijzenuitreiking. Er zijn verschillende optredens van muzikale en sportieve aard. Kraampjes en optredens bevinden zich op het Burgemeester Nolfplein.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.