Ongebruikte flitspaal

Een van de flitspalen op de Maantjessteenweg heeft in de laatste 2 jaar nog nooit een snelheidsduivel kunnen flitsen. Niet dat er nooit te snel gereden wordt, maar het is onmogelijk om het filmrolletje te vervangen. Om dit te doen moet de politie de paal dubbelplooien. Maar dit gaat niet omdat er een bushokje in de weg staat.

De flitspaal werd samen met een paar anderen in 2006 geplaatst wegen de vele overtreders op de baan. En dat dit nodig is bewijzen de andere flitsers die wekelijks enkele honderden foto’s opleveren. Maar bij deze staat sinds 2008 een schuilhuisje van een bushalte. Daardoor is er te weinig plaats om de flitspaal te plooien. Als de politie een filmrolletje vervangt, zwaait bij een flitspaal de bovenste helft naar beneden. Maar hier gaat dat niet.

Vandaag staat het probleem op de agenda van de Antwerpse gemeenteraad. Het stadsbestuur zal waarschijnlijk de kosten op zich nemen om het bushokje enkele meters te verplaatsen. Dit is veel goedkoper dan om de flitspaal te verzetten. Er zitten allerhande kabels onder het wegdek en de flitspaal zou nadien opnieuw geijkt moeten worden.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.