Actievoerders op bezoek bij districtsschepen

Actievoerders uit de Trompetvogelstraat zijn hun eisen gaan overhandigen aan districtsschepen Kris Janssen (OpenVLD). Ze gaan er niet mee akkoord dat, bij de heraanleg van hun straat, de grote platanen in hun straat moeten verdwijnen.

Na de werken in de straat komen er wel nieuwe bomen. Maar nog niet de helft van het aantal van nu wordt vervangen. De nieuwe bomen zullen natuurlijk ook een pak kleiner zijn dan de 40 jaar oude platanen.

De actievoerders merken dat deze werkwijze in andere straten ook wordt toegepast en ze hebben daarom een Faceboekgroep opgericht die zich niet alleen tot hun straat richt. Deze vind je hier

Er werd ook gestart met een petitie die door meer dan 100 gezinnen uit de straat onderschreven werd. Deze werd dinsdag afgegeven aan Kris Janssens, districtsschepen voor openbare werken. Na een eerste contact met een van de bewoners liet hij eerder al weten dat hij een bomenexpert zou aanstellen om de toestand van de bomen te laten evalueren. Verdere stappen die genomen zullen worden, zullen afhangen van de bevindingen van die expert. Dit werd dinsdag opnieuw bevestigd.

1 comment on “Actievoerders op bezoek bij districtsschepen

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.