Technische problemen tijdens Antwerps Atletiekgala

Afgelopen zaterdag waren er een aantal organisatorische problemen tijdens het atletiekgala in de Rode Loop. Op een gegeven moment liep men een uur achter op schema. Zo waren er geregeld problemen met startpistolen die niet afgingen. Eeb boog die over de baan was gespannen zakte plots in elkaar. En terwijl men dit probleem aan het oplossen was, werd er aan de andere kant van de piste een startschot gegeven. Ditmaal weigerde het pistool niet en de lopers werden daardoor na de eerste bocht getrakteerd op een kleine verrassing.

Op een bepaald moment begon de verlichting problemen te krijgen en viel ze geregeld uit. De 10.000 m werd in het donker afgewerkt. De tweede 1500m-reeks mannen werd na een goede 600 meter met een pistoolschot stilgelegd toen de stadionlichten opnieuw uitvielen. Pas toen men de verlichting aan de tribune en in de bochten aanstak en de rest doofde kon een wedstrijd normaal verlopen. Toen de derde en vierde reeks op gang werden geschoten, waren verschillende atleten al naar huis.

Op het moment dat de lichten uitvielen kon een band in een partytent nog verder spelen, zij hadden wel nog electriciteit. Ze waren, net zoals een deel van de catering, aangesloten op een afzonderlijke stroomgroep.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.