Drugsverslaafde wou de boel niet laten ontploffen

De Antwerpse rechtbank buigt zich momenteel over de vraag of iemand de intentie had om een gebouw op te blazen.

Een medewerker van frituur De Markt aan de Weggestraat nam op 3 maart contact op met de politie. Een klant, Dirk D.W. (45), had hem verteld dat hij de gaskraan in zijn flat had opengedraaid.

Er was ook een buurvrouw die Dirk D.W. samen met David G. (40) aan het werk zag toen ze de deur van het flatgebouw vernielde. Later trok ze de getuigenis gedeeltelijk terug in.

Volgens de procureur was het de bedoeling van Dirk D.W. om het flatgebouw op te blazen. De man heeft al een zeer rijkgevuld strafblad. Daarom vraagt het parket nu de internering.

Maar advocaat Jos Vander Velpen schetste een iets ander verhaal. Volgens hem is het pand waar Dirk D.W. woonde niet meteen de ideale woning. Er verbleven allerhande mensen met drugs- en andere problemen in erbarmelijke omstandigheden. De deuren waren al stuk en er werd vaak ingebroken, vaak zelfs buren bij elkaar. Toen de feiten zich afspeelden op 3 maart dacht Dirk D.W. dat hij inbrekers hoorde. Om deze tegen te houden plaatste hij zijn gasfornuis voor de deur. Door deze onbezonnen actie ontstond een gaslek. En om te vermijden dat de dieven hem achterna zouden komen, blokkeerde hij de voordeur met een elektriciteitssnoer.

Het was Dirk D.W. zelf die de politie contacteerde.
Vonnis op 16 september

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.