‘Kale Marokkaan’ vrijgesproken na acht maanden voorhechtenis

De Antwerpse strafrechter sprak donderdag een man (39) uit Merksem vrij voor ‘poging doodslag’. Abdelkader M. zat 8 maanden in voorhechtenis. Hij werd verdacht van het afvuren van kogels op 11 oktober 2009. Bij deze schoten werden 2 broers gewond.

Er was 47 maanden gevorderd tegen Abdelkader. Medebeklaagde Mohamed A. (46) uit Antwerpen riskeerde 37 maanden. Voor hem werden het er twaalf met uitstel plus 550 euro boete. De beide broers kregen, gezien de vrijspraak van de beweerde schutter, geen schadevergoeding toegekend. Mohamed moet aan de eigenaar van een ingedeukte auto de helft van 127,50 euro betalen. De rechtbank aanvaardde immers de uitlokking door de benadeelde.

Bij het vertonen van beelden van een politiecamera, vorige week, bleek dat er geen kale man bij de feiten aanwezig was. Daar Abdelkader weinig tot geen haar heeft, was met deze zijn onschuld bewezen. Daarnaast spraken de getuigen zichzelf en elkaar tegen wat de schutter betreft en de plaats van waaruit geschoten is.

Aanleiding tot de schietpartij was een banaal betalingsgeschil in bar Tropicana achter het districtshuis van Borgerhout. De politie kreeg een oproep en kon een deel van de schermutselingen op het scherm volgen. Toen de patrouilles er aan kwamen lagen de twee broers gewond aan de benen op verzorging te wachten.

Abdelkader werd door de slachtoffers genoemd als de schutter. Zelf heeft hij steeds ontkend dat hij die avond op die plaats was. Zijn gsm werd op dat ogenblik gecapteerd onder de zendmast van Stenenbrug ruim een kilometer verderop, waar zijn dochter woont. Op 16 januari 2010 werd hij in Marokko opgepakt en uitgeleverd. Hij was er anderhalve maand na de feiten naartoe gevlogen om er met de familie het Offerfeest te vieren.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.