Man die gaskraan opendraaide wordt geïnterneerd

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft de internering bevolen van Dirk D.W. (45). De man had op 3 maart onder invloed van drugs de gaskraan in zijn appartement in Merksem open gedraaid, had vervolgens de gemeenschappelijke inkomdeur van het gebouw dichtgebonden met een elektriciteitssnoer en was vertrokken.

Daarna was hij naar frituur De Markt gegaan en liet hij aan een medewerker weten wat hij had gedaan. Deze verwittigde meteen de hulpdiensten.

Dirk D.W. vertelde een onsamenhangend verhaal over inbrekers die zijn deur hadden proberen in te beuken. In een poging om de deur te barricaderen, had hij het gasfornuis verschoven, waardoor er gas vrijkwam. Hij beweerde dat hij de gaskraan had dichtgedraaid, maar dat werd tegengesproken door de politie. Nadien was hij naar eigen zeggen vervolgens gevlucht en had om zijn voorsprong op de inbrekers te vergroten, de inkomdeur dichtgebonden. Hij ontkende met klem dat hij het appartementsgebouw wilde laten ontploffen.

De politie vond geen sporen van inbraak. Een buurvrouw had Dirk zelf op zijn eigen deur zien beuken. Volgens een gerechtspsychiater verkeerde Dirk D.W. op het moment van de feiten in een staat van “paranoïde psychose”, mede door zijn drugsgebruik. De beklaagde was volgens hem niet toerekeningsvatbaar.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.