K Merksem SC start met G-voetbalploeg

Zoals deze zomer al voorzichtig werd aangekondigd start voetbalclub K Merksem SC, in samenwerking met de provincie Antwerpen met een zogeheten G-ploeg; een voetbalploeg voor jongeren van 6 tot en met 16 jaar met een fysieke of mentale handicap. Hoewel er in Vlaanderen al meerdere van dergelijke ploegen zijn, is het voor de stad Antwerpen een unicum. Uiteraard is Merksem SC trots dat ze, als “meest sociale club van Antwerpen” de eerste mogen zijn om een dergelijk initiatief te starten.

De ploeg zal worden geleid en getraind door Danny Benoy. “Voorlopig starten we met drie spelers, maar we hopen dat de ploeg snel meer bekendheid zal krijgen en dat meer jongeren zullen aansluiten,” aldus voorzitter Michel Pradolini. “Voorlopig zal er alleen worden getraind, maar eens we voldoende mensen hebben voor een volledige ploeg zullen we zeker ook wedstrijden gaan spelen.”

De eerste training vindt plaats op dinsdag 28 september, om 18u00, op de jeugdvelden van de club in het Bouckenborghpark. Spelers die zich bij de ploeg willen aansluiten zijn van harte welkom om een aantal gratis proeftrainingen mee te doen en sfeer te proeven. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Danny Benoy op telefoonnummer 0476 21 21 35 .

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.