OLSE – Waasmunster 24 – 21

OLSE zet dadelijk een statement.

De doelstelling van OLSE om dit jaar de topploegen thuis het leven zuur te maken heeft Waasmunster aan den lijve kunnen ondervinden.

De eerste 5 minuten riepen nochtans de waanbeelden van vorige week terug op. Waasmunster had de beste opwarming en dit resulteerde in 0 – 3. De spelers van Waasmunster leken ongrijpbaar en ze versierden keer op keer een penalty. Olse onder impuls van Cedric Dubois knabbelde nu stilletjesaan aan zijn achterstand. 3 – 5 na 10 minuten en op het kwartier was alles te herdoen 6 – 6. Tot aan de rust bleef het voor Olse toch vooral achtervolgen en aanklampen, keer op keer nam Waasmunster terug afstand maar nooit konden ze een grotere kloof dan 2 doelpunten slagen. Een nu in het spel gekomen Stijn Sterck bracht OLSE steeds terug langszij. Jammer genoeg pakte hij in de 29ste minuut bij een 13 – 14 stand een rode kaart. Maar Tom Hens lukte op slag van rust in ondertal toch de gelijkmaker. Met 14 – 14 konden de gladiatoren gaan rusten.

Na de rust bracht Tom Hens OLSE voor de eerste keer aan de leiding 15 – 14. Wat we de volgende 20 minuten te zien kregen was beslist niet voor hardleiders. Een spelletje haasje over met geen van de twee ploegen die meer als 1 doelpunt kon weglopen van de ander. 10 minuten voor tijd wezen de bordjes 19 – 19.

De laatste 10 minuten bewees OLSE dat ze eindelijk terug voor elkaar willen knokken, onze jongens konden een 2 punten voorsprong opbouwen 21 – 19 na 22 minuten. Waasmunster spartelde als een duivel in een wijwatervat en kwam telkens terug tot op 1 doelpunt maar OLSE wou duidelijk de punten thuishouden en legde overal z’n hoofd voor. Zo ging het geruggesteund door een goede Michiel Elen van 21 – 20 naar 22 – 21 4 minuten voor tijd. Michael De Wachter de tweede helft opnieuw outstanding maakte er in de laatste minuten op z’n eentje nog 24 – 21 van.

Ook onze supporters waren weer in goeden doen en dankten onze spelers met talrijke open doekjes.

OLSE: Cedric Dubois 6,Stijn Sterck 6,Michael De Wachter 5,Tom Hens 3,Hendrik Dujardin 2,Gert Corten 1,Johannes Goedeme 1.

Waasmunster: Roels 4,Peelman 3,Thuysbaert 3,Maes 2,Van Outsel 2,Moernhout 2,Geerinck 2,Smet 1,Gelijkens 1,Van Houte 1.