Het Patrick Declerck Fonds

Oscare stelt een nieuw steunfonds voor : ‘Het Patrick Declerck Fonds’. Dit heeft als doel financiële steun te verlenen aan kinderen met brandwonden. Het fonds wordt in het leven geroepen ten voordele van kinderen met brandwonden, voornamelijk voor families die de dure behandelingen voor hun kind niet kunnen betalen, voor bijzondere zorgen en voor de psychologische begeleiding en opvang die niet terugbetaald worden door de mutualiteiten.

De motivatie voor de oprichting van dit fonds, waarvan Patrick Declerck ambassadeur is, ligt in het feit dat Patrick als 13-jarige de brand in een internaat in Heusden overleefde. In 1974 brak er brand uit op de slaapzaal van het internaat van het Heilig-Hartcollege van Berkenbos, nu Sint-Fransiscuscollege campus Berkenbos. De tol van mensenlevens was torenhoog: 23 leeftijdsgenootjes lieten hierbij het leven. Als overlevende van deze brand kwam Patrick Declerck vele jaren later in Het Greet Rouffaer Huis terecht, nu Oscare, waar hij van 2004 tot 2008 directeur was, en later eredirecteur.

Een speciaal rekeningnummer werd hiervoor gecreëerd.
U kan ‘Het Patrick Declerck Fonds’ financieel steunen op rekening nummer:
IBAN: BE12 7350 7350 7392
BIC: KRED BE BB

Giften vanaf 30 Euro zijn fiscaal aftrekbaar. Alle giften overgemaakt ten gunste van ‘Het Patrick Declerck Fonds’ worden beheerd door Oscare en worden aangewend ter verwezenlijking van het doel van het Fonds.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.