Jemeppe – OLSE 30 – 26

Alweer een uitwedstrijd en alweer moet OLSE het onderspit delven.

Deze keer moeten we niet enkel naar onszelf kijken want Jemeppe kreeg meer dan 1 streepje voor bij de “onpartijdigen”, op een subtiele manier ontnamen ze OLSE alle kansen op een overwinning.

De wedstrijd begon gelijkopgaand, met bij OLSE Gert Corten als schitterende regisseur. Na 10 minuten wezen de bordjes 4 – 4, eerste kantelmoment van de wedstrijd Gert Corten kreeg een totaal onterechte rode kaart onder de neus geduwd. OLSE zonder zijn regisseur kon aanvallend geen vuist meer maken en na 20 minuten wezen de bordjes 10 – 6. Jemeppe voelde dat het kon en duwde door, Michael De Wachter en Tom Hens probeerden de schade nog wat te beperken, zodat we gingen rusten bij 17 – 11.

De tweede helft kondigde zich voor de scheidsrechters dan ook als een makkie aan opdracht volbracht. Maar OLSE maakte nog eens een vuist en begon aan de achterstand te knagen. Na 10 minuten 21 – 17 na 20 minuten naderden we zelfs tot op 2 doelpunten subtiel gecounterd door enkele lichte 7-meterworpen te fluiten. Jemeppe profiteerde hier optimaal van en kon telkens terug 3 doelpunten uitlopen. Tom Hens gisterenavond keer op keer goed aangespeeld liet zien tot wat hij in staat is. OLSE kwam 3 minuten voor tijd terug op 2 doelpunten en was nu duidelijk sterker dan Jemeppe, maar verloor Tom Hens voor 2 minuten voor een fout waar hij 3 meter van verwijderd was. Opdracht volbracht schutter bij OLSE op de strafbank en Jemeppe kon met de vingers in de neus het einde halen 30 – 26.

OLSE speelde voor de eerste keer dit seizoen op verplaatsing een redelijke wedstrijd, teveel huizenhoge kansen worden echter de nek omgewrongen shotpercentages van 15% zijn schering en inslag.

OLSE: Tom Hens 10,Michael De Wachter 8,Cedric Dubois 5,Stijn Sterck 2,Joost Vanderhallen 1.
Jemeppe: Mercier 10,Chilot 7,Meode 5,Mariso 2,Souet 2,Goffin 2,Gabiam 1,Laenen 1.