Poppentheater blijft bestaan

Na het bericht van sluiting omtrent de zaal waarin het poppentheater van Merksem doorging, is er opnieuw hoop voor de poppenliefhebbers. Het poppentheater blijft open onder de naam Nieuw Merksems Kamertheater. 6 Merksemse theatergroepen hebben de handen in elkaar geslagen om het beheer op zich te nemen.

In mei van dit jaar werd het beheer van de zaal overgedragen van het Cultuur Centrum Merksem naar AG Vespa, de vastgoeddochter van de stad. Deze heeft namelijk heel het Runcvoorthof waarin het theater gevestigd is in beheer. Volgens hun becijfering was het open houden van de theaterzaal te duur door instandshoudingswerken.

Het karaktercollectief, gezinsbond Merksem, spelenderwijzer, de plooikaravans, ’t Feektheater en Xpi en co konden zich niet vinden in de berichten omtrent de sluiting van de theaterzaal en gingen met het district onderhandelen. Ze richtten ook een nieuwe vzw op. Het district bracht hen hierop in contact met AG Vespa.

Vanaf donderdag krijgt de nieuwe vzw de zaal, cafetaria, het sanitair, de volledige technisch ruimte en de kleedkamers in beheer. Voor de meubels is er een samenwerking met de kringwinkel Antwerpen.

Op 5 en 6 november speelt men het eerste stuk in het ‘Nieuw Merksems Kamertheater’.”

Meer info over de programmatie op www.nmkt.be

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.