Proces wateroverlast, Merksemenaren in beroep

De Merksemse gezinnen die zich verenigden in de vzw Merksem Solidair gaan beroep aantekenen tegen het vonnis dat de burgerlijke rechtbank van Antwerpen vorige week geveld heeft. Daarin kregen de gezinnen te horen dat ze geen schadevergoeding krijgen voor de wateroverlast van september 1998.

In het proces hadden de vzw en de gezinnen Aquafin en de Vlaamse Milieumaatschappij gedagvaard, omdat zij in hun ogen verantwoordelijk zijn voor de schade. De rechtbank oordeelde echter dat er sprake was van overmacht en dat geen enkele rioolinstallatie of geen enkele redelijke maatregel ervoor had kunnen zorgen dat de getroffen wijken in Merksem niet overstroomd waren.

Volgens de advocaat van de vzw, Marc Gadisseur, staat die motivering haaks op de technische vaststellingen van het college van deskundigen. Daaruit blijkt volgens hem dat er wel degelijk fundamentele problemen waren aan het plaatselijke afwateringssysteem.

Die procedure zal waarschijnlijk 2 jaar in beslag nemen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.