Voetbal, 1e Provinciale – K Merksem SC-Wijnegem – Voorbeschouwing

Mick Wuyts: “Vertrouwen mag niet omslaan in overmoed”

Zondag komt Wijnegem naar het Jef Mermansstadion in Merksem, en kijken we naar de stand dan zou je zeggen dat dat voor geel en blauw een haalbare kaart moet zijn. Maar rangschikkingen kunnen soms een vertekend beeld geven, want de lage positionering van Wijnegem is vooral het gevolg van een uiterst slechte seizoensstart. Men haalde ganse vier punten uit de eerste negen wedstrijden en belandde daardoor in oktober op de laatste plaats. Maar sinds de heenwedstrijd op 24 oktober (0-1) is Wijnegem enigszins uit de as herrezen en deed men het met 14 punten uit 11 wedstrijden niet eens zoveel slechter dan Merksem (19/33). Recent speelde men gelijk tegen Vlimmeren en ’s Gravenwezel en werd er gewonnen op Merksplas.

Ook coach Mick Wuyts heeft dat gezien en daarom weet hij dat het zondag geen gemakkelijke opdracht wordt. “Kijk, we zitten in de een opwaartse spiraal en ik zal daarom zondag ook dezelfde jongens het vertrouwen geven. Maar we moeten wel uitkijken dat dat vertrouwen niet omslaat in overmoed. Hoewel ik met minder dan drie punten niet tevreden zal zijn weet ik ook dat het een wedstrijd zal worden die even moeilijk is als alle andere.”

“Wat weet ik nog van de vorige wedstrijd? Dat we daar met 1-0 voor kwamen en dan vergaten het af te maken omdat we de counters niet goed uitspeelden. Daardoor werd het tegen het einde toch nog moeilijk. Toen ging het goed. Vorige week op Houtvenne een zelfde verhaal. Maakt Khalid er 0-2 van dan spelen we daar een gewonnen wedstrijd. Nu krijgen we in de laatste minuten de gelijkmaker nog binnen.” En dat had tegen Wijnegem even goed kunnen gebeuren.

Maar aan scherpte zou het komende zondag niet mogen ontbreken. Voor het eerst dit seizoen heeft de technische staf zondag namelijk de beschikking over een voltallige selectie, niet gehavend door schorsingen of kwetsuren. Wel zou het zo kunnen zijn dat Ben Van Campfort rust krijgt omdat de centrale verdediger de laatste weken wat last heeft van vermoeidheid. Maar los daarvan heeft de Merksemse trainer dus keuzes te maken, en dat noemt men in het voetbal een luxeprobleem. Wuyts vindt zelf overigens van niet: “Het is mijn zorg niet. Ik moet nu een iets andere trainer zijn omdat ik ook jongens moet teleurstellen. De spelers moeten presteren en op basis daarvan zal ik een beslissing nemen. Ze zullen nu moeten beseffen dat er hard gewerkt moet worden omdat er andere jongens staan te duwen om hun plaats in te nemen. Dat leidt echter weer tot andere dingen. Tijdens de trainingen wordt het namelijk al eens wat bitsiger en dat heeft weer kleine kwetsuren tot gevolg,” aldus Wuyts. Daardoor kon het gebeuren dat Vervecken, Shabi en Demba last hebben van kleine pijntjes – pijntjes die echter voor de wedstrijd tegen Wijnegem geen beletsel zouden mogen zijn.

Dinsdag was er de oefenwedstrijd tegen een juniorenploeg van Antwerp die met 3-4 werd verloren, maar het resultaat was in die ontmoeting van geen tel. “Ik heb ervoor gekozen om jongens die normaal gesproken niet spelen aan het werk te zien. Had ik voor het resultaat gekozen dan had ik na de rust misschien mijn sterkste ploeg opgesteld,” verklaart Wuyts de fantasieploeg die hij het veld in stuurde.

Vooruitkijken wil hij nog steeds niet. Hoewel een eindronde binnen handbereik is, weigert de coach te speculeren. “Wij bekijken het vooralsnog van wedstrijd naar wedstrijd en zullen wel zien waar we uitkomen. We willen realistisch blijven en denken niet aan een mogelijke eindronde. We draaien nu een goede reeks, maar er kan net zo goed ineens weer een 1 op 12 uitkomen. Ja, inderdaad we hebben die al gehad, maar dat kan ook zo weer terugkomen, al ben ik daar niet bang voor. Ik zie bij niemand verslapping, maar we zullen ervoor moeten waken dat we ook de mensen die naast de selectie vallen tevreden houden.”

AP

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.