Voetbal 1e Provinciale: K Merksem SC blijft winnen

Een treffer op het uur van Khalid Moussaoui, na goed voorbereidend werk van Abudullay Demba, bleek uiteindelijk voldoende voor de drie punten voor Merksem SC. Die minimale marge was echter in het geheel geen juiste afspiegelingen van de krachtsverhoudingen aan de Wijntuinstraat in Merksplas. Voor de openingstreffer in de 60e minuut had Demba doelman Tom Gysbrechts al drie keer tot een goede redding gedwongen, terwijl de thuisploeg nauwelijks iets noemenswaardigs had weten produceren. Ook na de Merksemse treffer waren de beste kansen voor de bezoekers. Vervecken en Vanhove troffen de paal, Vissers zag een treffer afgekeurd wegens buitenspel en ook een open kans in de 85e minuut ging verloren door knullig offside.

Waar de wedstrijden op het kunstgras in het Jef Mermansstadion de laatste maanden steeds openen aan een verschroeiend tempo, voltrok het eerste half uur zich zondagmiddag eerder gezapig. Merksem hield de linies kort op elkaar en probeerde vandaar uit de snelheid van Demba en Moussaoui te benutten. Die tactiek had eigenlijk in de 8e minuut al een treffer op moeten leveren. Yorgo Vanhove smeerde een dieptepass heerlijk in de loop van Demba, die vervolgens zijn mandekker Kevin Vandenbroeck op snelheid klopte in de laatste 25 meter naar de backlijn. De Malinese spits moest echter in Gysbrechts zijn meerdere erkennen, waardoor de kans niet meer opleverde dan een hoekschop. Bijna hetzelfde scenario voltrok zich in de 35e minuut, met dat verschil dat zowel Moussaoui als Demba zelf een rebound kregen, maar ook die niet wisten te benutten.

Merksplas had in die eerste 30 minuten van de match een duidelijk veldoverwicht, zonder evenwel enig gevaar te kunnen stichten. Het verdedigende blok rond Kenny Vannuten en Sven Dedoncker bleef moeiteloos overeind en moest alleen enkele krachteloze schoten uit de tweede lijn toestaan. Het kwartier voor en na de rust waren eerder rustieke aangelegenheden, totdat Moussaoui in de 60e minuut de score opende. De goal kwam tot stand nadat Demba een botsende bal in de backlijn beter beoordeelde dan Glenn Urkens, zijn tegenstander vervolgens op kracht versloeg om daarna de bal panklaar te leggen voor de mee opgekomen Moussaoui: 0-1. De voorsprong was op dat moment absoluut verdiend want ook na de pauze was Merksem de ploeg waar de meeste dreiging van uitging.

Het licht vertwijfelde Merksplas schoof daarna noodgedwongen meer op richting het Merksemse doel, maar dat had alleen maar tot gevolg dat Merksem meer ruimte kreeg voor de tegenaanval. Meerdere keren kwam SC zo dicht bij een goal. In de 64e minuut mocht Sacha Vervecken, na goed werk van Moussaoui op links, van op de zestien afdrukken. Zijn poging verdween via de buitenkant van de paal naast het doel van Gijsbrechts. Vijf minuten later bood Liam Goossens Vanhove een niet te missen kans, maar ook de Merksemse spelverdeler trof ‘slechts’ het kader.

Heel Merksem vreesde vervolgens dat men voor zoveel gemiste kansen het deksel nog op de neus zou krijgen, en in de 81 minuut leek het zover. Steve Adriaensens mocht vanaf een meter of 12, midden voor de goal, vrij aanleggen, maar besloot hoog over het doel van Glenn Dejonghe. Twee minuten later leek SC het pleit dan alsnog te beslechten. Weer was het ijzervreter Liam Goossens die de bal op een presenteerblaadje legde – deze keer voor Ken Beyens. De poging van de lange middenvelder (goede wedstrijd) werd geblokt door Tim Rovers, waarna Vissers de rebound via de doelman over de lijn pruttelde.

Op het moment dat Beyens had afgedrukt stond Vissers echter buitenspel en ging het feest niet door. Ook de volgende levensgrote kans, na een counter via Moussaoui en Beyens, werd door buitenspel de nek omgedraaid, en zo bleef het tot de laatste minuut spannend. De thuisploeg geloofde echter niet voldoende in een treffer om Vannuten & Co nog echt in verlegenheid te brengen, en zo nam Merksem de drie punten mee naar huis.

Na een 19 op 21 neemt de ploeg van coach Mick Wuyts inmiddels een gedeelde vijfde plaats in, en kan men met slechts zes punten achterstand op koploper Vosselaar en vier thuiswedstrijden op het programma misschien eens voorzichtig in de koelkast gaan zien of er nog ruimte is voor een paar fleskes Champagne…

AP

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.