Voetbal, 1e Provinciale, zondag 15u00: K Merksem SC-Rapid Leest

Merksem SC doet zijn voordeel met gemaakte fouten

“Ieder nadeel heb zijn voordeel,” zei ooit een Hollander die zelf ook heel aardig tegen een bal kon trappen. Dat voordeel ondervonden deze week ook Mick Wuyts en zijn spelersgroep. Vorige week speelde Merksem SC misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen, maar door fouten in de verdediging werden er twee doelpunten weggegeven en eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. De gebeurtenissen en wat er daarna over gezegd en geschreven werd zorgden aanvankelijk voor een hoop opwinding, maar uiteindelijk bleek het allemaal een heilzaam effect te hebben gehad op de spelers, erkende ook Mick Wuyts. “Ja, uiteindelijk wel. We hebben er dinsdag over gesproken. Er zijn wat confrontaties geweest omdat er dingen bij naam genoemd zijn. Maar als iedereen dat op de juiste manier oppakt is dat dus constructief geweest. We moeten proberen leren uit de zaken die we fout doen. Niemand heeft er belang bij om niet te proberen de dingen op te lossen. Iedereen in de groep moet leren leven met de kwaliteiten en de gebreken van een ander. Iedereen heeft een bepaalde manier van spelen, en als iedereen dat in de juiste context plaatst worden we daar beter van.”

Een logische volgende vraag is dan dus of de spelers dat ook gedaan hebben. Wuyts: “Ik heb absoluut het gevoel dat ze dat gedaan hebben. Ik bespeurde vandaag (donderdag, kmsc) toch een positieve instelling en een bepaalde opgewektheid bij de spelers. De spelers zijn misschien blij dat bepaalde zaken eindelijk zijn uitgesproken. We zullen nu proberen op die weg verder te gaan. We zijn aan een goede reeks bezig en laat ons hopen dat die nog een tijdje kan blijven duren.”

Uiteraard is dat allemaal afhankelijk van de mate waarin de tegenstanders daaraan wensen mee te werken. Zondag heet die tegenstander Rapid Leest, en in november stuurde die ploeg Merksem met een ontnuchterende 4-0 nederlaag terug naar huis. Het was de slechtste wedstrijd die SC dit seizoen speelde,maar meteen ook het keerpunt. Daarna werd er weliswaar nog verloren van Schoten en Nieuwmoer, maar ook in die verloren matchen was al een duidelijke kentering waar te nemen in het spel. De 0-3 tegen Schoten was uiterst geflatteerd en de wedstrijd tegen Nieuwmoer werd pas in de allerlaatste minuut uit handen gegeven. Sinds die wedstrijd werd er acht matchen op rij niet meer verloren – 20 op 24 – en was er steeds duidelijke vooruitgang te bespeuren in het vertoonde spel.

Wuyts: “Ook bij de spelers bespeur ik de wens dat deze goede reeks nog wel even mag blijven duren. Ik denk dat ze dat afgelopen zaterdag ook wel hebben bewezen. Ze zijn nog steeds erg gretig. Dus ik denk niet dat wanneer wij onze doelstelling hebben bereikt de spelers een stapje minder zullen zetten. Leest heeft ons in de heenwedstrijd pijn gedaan. Vooral met de snelheid van Redolfi en Verbruggen hadden we het erg moeilijk. Maar wij zijn enorm gegroeid sindsdien. We spelen nu met veel meer vertrouwen en we scoren een pak gemakkelijker dan in de heenronde. Hebben wij iets aangepast aan de werkwijze? Nee, ik denk het niet We hebben de veldbezetting in de loop van het seizoen lichtjes veranderd, hoewel we ook in het begin van het seizoen wel goede wedstrijden hebben gespeeld. Maar de spelers zijn er nu veel meer van overtuigd dat het kan. Desondanks zullen we blijven de nadruk leggen op bepaalde aspecten van de tegenstander. Tegen Gooreind was er natuurlijk extra aandacht voor Vermeiren. Hij heeft denk ik twee ballen geraakt in de hele wedstrijd, maar die waren wel binnen. Vermeiren scoort altijd en overal. Ja, Sven Redolfi is er ook zo een. Hij is het speerpunt die de zaken afmaakt, maar Leest is meer dan Redolfi alleen. Ik denk dat we het breder moeten zien dan alleen naar Redolfi te kijken. Maar we moeten uiteraard vooral naar onszelf kijken. We spelen zo langzamerhand het voetbal zoals wij het graag zien. Maar dat is een moeilijk soort voetbal.”

Wuyts heeft zondag nog steeds niet de beschikking over Ben Van Campfort, die nog niet helemaal de oude is. Boatey Amoo trainde deze week wel weer met de groep mee, maar het is nog niet zeker of hij zondag deel zal uitmaken van de selectie. Er zijn geen geschorsten.

AP

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.