Heraanleg Sint Fransiscusplein

Het marktplein van Merksem is dringend aan vernieuwing toe. Daarom zal het district Merksem in 2012 het Sint-Franciscusplein onder handen nemen. Het moet een gezellig plein worden waar mensen graag vertoeven en waar winkeliers, horecazaken, marktkramers en foorkramers gouden zaken doen.

In maart vorig jaar werden de bewoners uitgenodigd om te kijken naar een eerste schets. Ook met een afvaardiging van de markt- en foormkramers werd er een gesprek gevoerd.

In de plannen die nu te bekijken zijn via de website van het district (klik hier voor de pdf) zien we een aantal opvallende aanpassingen. Zo wordt er plaats voorzien voor terrassen, komt er een vrije ruimte en wordt de locatie van de parkeerplaatsen aangepast. Daarnaast komen er buiten de werkuren extra parkeerplaatsen bij en komen er bomen. De meest opvallende aanpassing is dat het doorgaand verkeer afkomstig uit de richting van de Terlindenhofstraat niet meer naar de Bredabaan kan. Enkel vanuit de Van Heybeeckstraat kan er naar de Bredabaan gereden worden. Wel is er een verbinding voorzien tussen de Jaack De Boeckstraat, de Elf Novemberstraat en de Annuntiatenstraat.

Op 7 april om 20 uur wordt in het districtshuis een infovergadering georganiseerd rond de heraanleg van de Bredabaan en het Sint-Franciscusplein. Inschrijven via wijkoverleg. merksem@stad.antwerpen.be

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.