DVV Antwerp 10 Miles

Op 17 april is er in Antwerpen de DVV Antwerp 10 Miles. Het parcours van de DVV Antwerp 10 Miles en Marathon loopt nier echt door Merksem, maar toch is het vermoeden groot dat ook de meeste Merksemenaren hier enige hinder van zullen ondervinden, of je nu meeloopt, gaat kijken of gewoon in Merksem blijft.
Het parcours werd zo uitgewerkt dat het openbaar vervoer, en vooral het tramnet, minimaal verstoord wordt. Op de tramlijnen wordt bovendien een maximale capaciteit aan voertuigen ingezet. Toch zal tram 3 (Merksem-Zwijndrecht) van 15.35 tot 16.15 uur op linkeroever onderbroken worden. De tram keert op dat moment in beide richtingen ter hoogte van Gazet van Antwerpen. De meeste buslijnen, waaronder de 600 reeks, volgen hier en daar omleidingen. Gezien de verwachte opkomst en deze omleidingen zal ook het tram en busverkeer in Merksem een minimale hinder ondervinden.

Moet je zondag met de auto weg? Hou er dan rekening mee dat de Kennedy-, Bolivar- en Waaslandtunnel op sommige momenten afgesloten worden. Zo zal de Kennedytunnel in de richting Gent afgesloten worden tussen 13u30 en 17u30. Op dat moment moet het verkeer in beide richtingen door de andere tunnelkoker. De Bolivartunnel wordt afgesloten tussen 12u15 en 17u30. En de waaslandtunnel zal onbereikbaar zijn tussen 9u en 11u en opnieuw tussel 14u en 19u.

Wenst u een mooi overzicht van het parcours? Klik dan hier (externe link)

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.