Bankbediende krijgt celstraf voor bestelen bejaarden

De Antwerpse strafrechter heeft een voormalige bankbediende (45) uit Merksem vrijdag veroordeeld tot 18 maanden cel, waarvan de helft effectief, en 2.750 euro boete. De rechtbank vond het bewezen dat ze effecten en coupons van 11 hoogbejaarde klanten voor zichzelf geïnd had. De vrouw heeft dat altijd ontkend en beweerde dat het om schenkingen ging.

Gedurende 17 jaar werkte de beklaagde als adviseur sparen en beleggen bij KBC. Ze zou over een periode van 10 jaar 147.000 euro van haar klanten op haar eigen rekeningen of die van haar ouders en zus gestort hebben. Toen in maart 2008 de feiten aan het licht kwamen ontsloeg KBC de vrouw. Na een intern onderzoek werd er 2 maanden later ook een klacht met burgerlijke partijstelling ingediend. De beklaagde bleef erbij dat ze de waardepapieren kreeg als waardering voor haar goede werk, maar kon dat niet staven met documenten. De meeste slachtoffers waren op dat ogenblik al overleden of niet meer in staat om verhoord te worden. Hun familie betwistte wel dat het om schenkingen zou gaan.

De rechtbank achtte de feiten bewezen en verklaarde het geld op haar geblokkeerde rekeningen verbeurd. Dat moet gebruikt worden om KBC te vergoeden. Die kreeg een voorlopige schadevergoeding van 54.781 euro toegekend, omdat de bank al een aantal van de gedupeerden vergoed heeft.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.