Oscare lanceert campagne ‘Veilig barbecuen’

Jaarlijks komen zo’n 170 mensen met ernstige brandwonden op een spoedafdeling van een ziekenhuis terecht nadat ze gewond geraakt zijn tijdens het barbecuen. Nochtans kunnen brandwonden voorkomen worden door enkele veiligheidsmaatregelen in acht te nemen. De campagne ‘Veilig barbecuen’ wil hierop inspelen door veiligheid bij het barbecuen centraal te stellen. Via de websitewww.veiligbarbecuen.be worden heel wat tips gegeven om er een veilig en lekker feest van te maken.

Sinds enkele weken worden we verwend met prachtig zomerweer. En door dat schitterende weer worden ook de barbecues weer vanonder het stof gehaald. Daarbij staat vooral het genieten centraal. Genieten van het voorbereidingsproces, genieten van het bakken en braden, genieten van een heerlijke glaasje wijn of een frisse pint, maar vooral genieten van het samenzijn onder familie, vrienden of collega’s.

Keerzijde van de medaille
Jammer genoeg is er ook een keerzijde aan het barbecuen! Jaarlijks komen immers zo’n 170 mensen op een spoedafdeling van een ziekenhuis terecht nadat ze gewond zijn geraakt tijdens het barbecuen (Bron: Nederlandse Brandwonden Stichting, 2010). De meeste barbecue-ongevallen kunnen echter voorkomen worden door o.a. aanmaakblokjes te gebruiken. Gebruik NOOIT spiritus, petroleum of benzine! Ook is het belangrijk om extra op te letten als er kinderen in de buurt zijn.

Campagne ‘Veilig barbecuen’
De campagne ‘Veilig barbecuen’ wil inspelen op de veiligheid rond en tijdens het barbecuen. Op de website www.veiligbarbecuen.be vind je heel wat tips omtrent een veilige voorbereiding, veilige aanmaaktips, bakken en opruimen, hygiëne tijdens barbecuen en is er ook speciale aandacht voor kinderen.
Naast een website bestaat deze sensibiliseringscampagne uit een affiche en radiospots die in de week van 16 tot 20 mei uitgezonden worden op de Vlaamse radiozenders. Je kan ook deelnemen aan de barbecueveiligheidstest en een tafelbarbecue winnen.

De campagne ‘Veilig barbecuen’ is een initiatief van Oscare vzw en wordt mede mogelijk gemaakt door Barbecook, Keurslager, AVEVE en LDV United.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.