Bereikbaarheid stadsdiensten

Op donderdag 2 juni is het Hemelvaart. De meeste diensten van de stad, het OCMW en het Zorgbedrijf zijn die dag gesloten. Op vrijdag 3 juni maken sommige diensten de brug. Maandag 13 juni is het pinkstermaandag, ook dan zijn de meeste diensten gesloten. Hieronder vindt u een overzicht.

Afvalophaling en containerparken

Het afval wordt niet opgehaald op donderdag 2 juni. Voor mensen die woensdagnacht of donderdag overdag hun vaste ophaaldag hebben, geldt de verschoven regeling. Zij moeten hun afval tussen donderdagavond 2 juni, 20 uur en vrijdagochtend 3 juni, 7 uur ’s morgens buiten zetten. Hun afval wordt opgehaald op 3 juni overdag.

Het afval wordt ook niet opgehaald op maandag 13 juni. Voor mensen die zondagnacht of maandag overdag hun vaste ophaaldag hebben, geldt de verschoven regeling. Zij moeten hun afval tussen maandagavond 13 juni, 20 uur en dinsdagochtend 14 juni, 7 uur ’s morgens buiten zetten. Hun afval wordt opgehaald op 14 juni overdag.

De Antwerpse containerparken zijn gesloten op 2 en 13 juni, maar open op vrijdag 3 juni.

Bibliotheken

Vrijdag 3 juni zijn de Antwerpse bibliotheken open volgens de normale openingstijden. Voor de parkbibliotheek betekent dit van 10u tot 17u. Wijkbibliotheek Maantje is op elke vrijdag enkel toegankelijk na afspraak.

Alle bibliotheken zijn gesloten op donderdag 2, zaterdag 11, zondag 12 en maandag 13 juni.

Districtshuis

Het districtshuis is gesloten op donderdag 2 juni. Op vrijdag 3 juni kan je er enkel telefonisch terecht tussen 9 en 12 uur. Indien nodig kan er dan een afspraak gemaakt worden. Het nummer waarop u de contactpersoon kunt bereiken is 0478 78 22 72

Je kan natuurlijk ook altijd gebruikmaken van het e-loket op de website van de stad voor de aanvraag van documenten. De aanvraag wordt dan op maandag verder behandeld en de aanvragers ontvangen het document met de post.

Kinderopvang
Alle stedelijke kinderdagverblijven en de dienst voor onthaalouders zijn gesloten op donderdag 2, vrijdag 3 én maandag 13 juni. De centra voor kinderzorg en gezondheidsondersteuning (CKG) zijn op alle brug- en feestdagen open (24 uur per dag, 7 dagen op 7). Alle IBO’s (initiatief buitenschoolse kinderopvang) zijn gesloten op donderdag 2 en vrijdag 3 juni. Ook op vrijdag 10 én op maandag 13 juni zijn de IBO’s gesloten.

Zwembad

Op donderdag 2 en zondag 12 juni is het zwembad gesloten. Op vrijdag 3 juni kunt u in het Merksemse zwembad terecht van 8u30 tot 21u30. Op 13 juni is het zwembad gesloten wegens jaarlijkse onderhoud- en herstellingswerken.

Zorgbedrijf Antwerpen

Donderdag 2 en maandag 13 juni:
Thuiszorg is gesloten. Klanten die niet zonder hulp kunnen, worden zo veel mogelijk geholpen.

De kantoren van Thuisverpleging zijn gesloten, maar de verpleegkundigen blijven werken volgens weekendregime. De dienst Thuisverpleging is wel nog telefonisch te bereiken. Voor de regio Noord (werkingsgebied Merksem, Ekeren, Antwerpen Luchtbal, Deurne, Borgerhout, Berchem, Berendrecht, Zandvliet en Lillo) is dit via het nummer 03 641 75 48.

Op vrijdag 3 juni zijn alle diensten van Zorgbedrijf Antwerpen open.

Politie

Op donderdag 2, vrijdag 3, zondag 5 en maandag 13 juni zijn al de bijkantoren van de Lokale Politie Antwerpen gesloten. Dus ook het kantoor in Merksem. De zes hoofdkantoren, waaronder dat op de Noorderlaan, blijven op die dagen wél open en dit dag en nacht. Uiteraard blijven ook de Blauwe Lijn (0800 123 12) voor niet-dringende politiehulp en 101 voor dringende politie-interventie werken.

Zaterdag 4 juni zijn de bijkantoren wel open, volgens de normale openingsuren, van 9 tot 17 uur.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.