Runctvoorthof asbestvrij

5 jaar na de sluiting is het Runcvoorthof aan de Terlindenhofstraat asbestvrij. Begin 2005 verliet de Merksemse Academie voor Beeldende kunsten het gebouw nadat er asbest was gevonden. Sinds dat moment staat het gebouw leeg en is de stad en het district op zoek naar nieuwe bestemming voor het gebouw.

Door de leegstand is het gebouw in verval geraakt. Nochtans heeft de stad het gebouw nooit uit het oog verloren. Ondertussen liet de Antwerpse Schepen van Openbare Werken Guy Lauwers (sp.a) weten dat de asbest werd verwijderd. Hierdoor kan men het kasteel opnieuw gebruiken voor bepaalde activiteiten.

En wanneer er een nieuwe bestemming gevonden is, kan dan de volledige restauratie beginnen. Het zoeken naar zo’n bestemming is niet zo eenvoudig aangezien de organisatie of stadsdienst die zijn intrek zou nemen in het kasteel, onder normale omstandigheden de renovaties mee moet betalen. En aangezien het een beschermd gebouw is, kunnen de renovatiekosten oplopen en zijn de mogelijkheden beperkt.

De afgelopen jaren werden er al verschillende pistes geopend, van de jeugddienst tot serviceflats, alles werd bekeken, maar tot op dit moment is er nog geen finale doorbraak in het dossier.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.