Verloren ambtenaar werkt vanaf nu in Merksem

Dirk Martens, de Antwerpse ambtenaar die 5 jaar betaald werd zonder te werken, heeft gisteren zijn eerste werkdag in 11 jaar achter de rug. De voormalige acteur en theatertechnicus is aan de slag bij het zwembad van Merksem.

In 2006 kwam de stad er achter dat de man al 5 jaar thuis zat, zijn functie bij het Echt Antwaarps Theater was in 2000 afgeschaft. De brief die de directie naar de stad had gestuurd om dit te melden, was echter nooit aangekomen. De man bleef sinds dien thuis, zijn loon ontving hij echter telkens netjes op tijd.

De man werd ontslagen, maar stapte hiermee naar de rechter. Die gaf hem nu gelijk. De Raad van State heeft zijn ontslag nietig verklaard, de man werkt dus officieel terug voor de stad. Momenteel wordt er bekeken hoe het zit met het loon van de man tussen 2006 en nu. Waarschijnlijk zal hij dit nog ontvangen.

Hij heeft zich aangemeld en kreeg een functie bij het zwembad van Merksem. Daar zal hij instaan voor het loket en de ontvangst van de zwemmers. In verschillende kranten laat Dirk Martens weten dat hij goed werd ontvangen in het zwembad. Momenteel is dit gesloten voor onderhoud en zal hij hier ook bij helpen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.