3 jaar voorwaardelijk voor opzettelijke aanrijding

De Antwerpse strafrechter heeft Robert V.D.B. (66) uit Antwerpen veroordeeld tot 3 jaar cel met uitstel en 1 jaar rijverbod. In de nacht van 12 op 13 november 2009 had hij Ludo D.R. opzettelijk aangereden op het Sint-Fransiscusplein.

De ruzie begon met een discussie over de achterstallige huur die de vriendin van het slachtoffer nog aan de beklaagde moest. Robert zegt dat Ludo hem na het verlaten van het café 2 vuistslagen gaf door het open raampje van zijn Nissan Patrol. Tot op heden wordt dit door het slachtoffer ontkent. De beklaagde was in ieder geval zo kwaad dat hij de man opzettelijk aanreed.

Volgens een getuige wilde hij hem zelfs een tweede maal aanrijden, maar de man kon Robert uit de auto sleuren. De beklaagde riep daarbij dat hij Ludo wilde doodrijden.

Ondanks die uitlatingen Рdie hij later afdeed als dronkemanspraat Рgeloofde het openbaar ministerie niet dat hij de intentie had om het slachtoffer te doden. De rechtbank vond echter van wel, en gaf hem ̩̩n jaar meer dan gevorderd werd.

Ludo liep een zware kniefractuur op en is voor minstens 15 procent blijvend arbeidsongeschikt. Hiervoor heeft Robert al 10.650 euro schadevergoeding betaald. Hij moet nu nog een bijkomende provisie van 7.500 euro betalen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.