Bus neemt 2 auto’s mee

Vandaag, zondag, rond 13u heeft een harmonicabus 2 auto’s en een verkeersbord beschadigd op het Kroonplein. De bus kwam van de Laaglandlaan en reed foutief het verhoogde plateau op het Kroonplein op. Ter hoogte van de Terlindenhofstraat reed ze tegen een geparkeerde auto. De auto werd een meter opzij geschoven en een verkeersbord werd zijdelings geraakt. Zonder aanstalten om te stoppen reed de bus verder. Net voor de pizzeria op de hoek met de Speelpleinstraat werd een 2de auto geraakt. Ook hier leek de bus door te rijden.

Buurtbewoners die hun hond aan het uitlaten waren deden teken naar de chauffeur waarop de bus tot stilstand kwam en de passagiers konden uitstappen. De politie van de Noorderlaan werd opgeroepen om de beschadigingen vast te stellen en een pv op te maken. De buschauffeur onderging een ademtest, deze was negatief.

Wat vooral opvalt bij de buurtbewoners is dat dit allesbehalve de eerste keer is dat een bus van De Lijn het heraangelegde plein foutief opreed. Het gebeurt frequent. Onlangs waren er nog 4 medewerkers van De Lijn nodig om een andere bus achteruit te helpen nadat de chauffeur door had dat hij niet veilig verder kon. Terwijl passanten en trucks het excuus hebben dat hun GPS nog niet geüpdatet is naar de nieuwe verkeerssituatie, zou je verwachten dat de chauffeurs van De Lijn hierover meerdere briefings krijgen. De meesten vinden gelukkig wel de juiste weg.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.