Aidis Kruopis wint Schaal Sels voor 2de keer

De Litouwer Aidis Kruopis (25 – Landbouwkrediet) heeft voor het 2de jaar op rij de Schaal Sels gewonnen. In een massaspurt haalde de renner van het voor de Duitser Jacob Fiedler en Michael Van Staeyen.

Voor Aidis Kruopis was het na de Omloop van het Waasland, de 1 meiprijs in Hoboken en de 3de rit van de Ronde van België in Ieper de 4de overwinning van het seizoen.

De 86e Schaal Sels werd een mooie wedstrijd doorheen de polders. De wind zorgde er voor dat het peloton uit elkaar geslagen werd, maar toen de plaatselijke ronden in Merksem begonnen was er enkel nog een leidersgroep van 5 en het peloton kort daarachter. De 5, Lieuwe Westra, Jelle Wallays, Wietse Bosmans, Kenneth Vanbilsen en Markus Eichler, konden het niet volhouden. Enkel Kenneth Vanbilsen bleef op een bepaald moment over. Hij kreeg nog even het gezelschap van Rob Goris, Pieter Ghyllebert, Steven Van Vooren en de Noor Laengen Vegard Stake.

Maar het peloton gunde ze nooit meer dan een halve minuut voorsprong. Opnieuw een een massaspurt op de Bredabaan met net zoals vorig jaar Aidis Kruopis als winnaar.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.