OLSE MERKSEM – GENT 24 – 17

OLSE Merksem begint sterk aan de competitie.

OLSE onder leiding van Frank Van Uytfange kwam sterk uit de startblokken. Het goede werk tijdens de voorbereiding, er staat een (h)echt blok, loonde.

Van bij het eerste fluitsignaal namen onze jongens dadelijk het heft in handen. Gent kon mee tot aan de 10de minuut 2- 2, de verdedigingen dus duidelijk de baas over de aanvallers. OLSE schakelde aanvallend een versnelling hoger en was nu duidelijk baas op het veld, we lieten Gent ter plaatse. Vanuit een schitterende verdediging met een sterke Joey De Haeck als sluitstuk stoomden we naar 8 – 2 na 20 minuten. Af en toe viel er toch eens een gaatje in het beton en zo keek Gent aan de rust tegen een 10 – 4 stand aan.

De tweede helft was van een iets mindere kwaliteit, we hadden nog wel een goede start na 5 minuten wezen de bordjes 13 – 4 aan, maar dan verslapte de concentratie en kon Gent gelijke tred houden. Over 15 – 8 na 10 minuten en 18 – 11 met nog 10 minuten te spelen kregen we een 24 – 17 eindstand.De eerste hindernis genomen want op weg naar de Play-Offs moeten we ploegen als Gent, rechtstreekse concurrent, zeker achter ons houden.

OLSE: Tom Hens 6,Yannick De Hert 5,Johannes Verhoeven 3,Jos Riske 3,Stijn Sterck 2,Rik Verbraeken 2,Sven Van Kerckhoven 1,Ward De Vos 1,Michael Schets 1.
GENT: Danhieux 5,Pizurica 4,Van Cauwenberghe 3,Dhaenens 3,Gharbi 2.

Guido Hens

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.