Schepen Philip Heylen loopt marathon voor het goede doel

Op zondag 25 september staat Antwerps Schepen voor Cultuur en Toerisme, Philip Heylen, opnieuw klaar aan de Brandenburger Tor om voor de tweede keer de marathon van Berlijn te lopen. Samen met zijn kabinetschef Jan Rombouts en zijn uit Merksem afkomstige adviseur Sam Voeten heeft hij maar één doel voor ogen: de marathon uitlopen en zo geld inzamelen voor 2 goede doelen die via hun fondsen de toekomst van kinderen en jongeren een betere en waardevolle invulling te geven.

1 van de goede doelen is het Patrick Declerck Fonds. Dit fonds is genoemd naar Patrick Declerck die als 13-jarige de brand in een internaat in Heusden (1974) overleefde. Bij die brand kwamen 23 kinderen om. Vele jaren later kwam Patrick Declerck in het Merksemse Greet Rouffaer Huis terecht, nu Oscare, waar hij van 2004 tot 2008 directeur was, en later eredirecteur.

Het fonds biedt financiële steun aan kinderen met brandwonden. Naast het verschrikkelijke trauma worden vele families immers geconfronteerd met de dure behandelingen, bijzondere zorgen en psychologische begeleiding.

Wenst u de schepen te steunen? Dan kan u een bijdrage storten op het rekeningnummer van de Koning Boudewijnstichting BE10 0000 0000 0404, met de mededeling “Philip Heylen marathon 2011″. Vanaf € 40 ontvangt u een fiscaal attest.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.