De winter komt er aan

Je begint het te merken, de dagen worden korter, de nachten kouder. De temeraturen ’s nachts durven al onder het vriespunt duiken. Daarom besprak het stadsbestuur in voorgaande college al wat er voorzien wordt om de wegen deze winter ijsvrij te houden. Zo worden de zout en pekelvoorraden dit jaar uitgebreid en zal men net zoals afgelopen jaren ook proberen om de fietspaden sneeuwvrij te maken.

Maar vergeet niet dat je als burger ook verantwoordlijk bent om je bijdrage te leveren tot het sneeuw- en ijzelvrij houden van de stad. Elke burger is immers verplicht om de stoep voor zijn deur proper en veilig te houden. Zo is het ook verboden om bij vriesweer water op de openbare weg te gieten of te laten lopen.

De stad zal haar inwoners hierover via de verschillende stadskanalen tips krijgen.
Voetpaden voor en rond stadsgebouwen worden uiteraard wel sneeuw- en ijzelvrij gemaakt door de stad.

75-plussers en personen met een handicap kunnen hulp krijgen van de vegers van Werkhaven om hun stoep sneeuw- en ijsvrij te maken indien ze niet kunnen rekenen op de hulp van buren familie of vrienden.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.