Première kortfilm districtshuis

Het districtshuis van Merksem bestaat 50 jaar en werd vorig jaar opgenomen in de voorlopige lijst voor monumentale bescherming. Reden genoeg voor het district om het vast te leggen in een kortfilm. Vandaag, woensdag 26 oktober, om 19 uur gaat de film in première in het districtshuis zelf.

Het districtshuis van Merksem krijgt wel vaker bezoekers over de vloer die geïnteresseerd zijn in het gebouw en vooral in het interieur. De stijl van de jaren 60 werd op een prachtige manier uitgewerkt. Niet enkel het meubilair is de moeite waard, ook de houten elementen in het interieur zijn bijzonder.

Het district besloot daarom om alles digitaal vast te leggen in een kortfilm. Naast beelden van het districtshuis werden er ook interviews opgenomen.

Het districtsbestuur nodigt iedereen uit voor de première, vandaag 26 oktober om 19 uur, in het Merksemse districtshuis. De toegang is gratis en bezoekers moeten zich niet van tevoren inschrijven. Geïnteresseerden kunnen deelnemen aan een korte rondleiding langs de mooiste plekjes van het districtshuis. Bijzondere gasten op deze avond zijn interieurontwerper Jan Van Puyvelde en regisseur Terenja Van Dijk.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.