8 jaar cel gevorderd voor misbruik

Het openbaar ministerie heeft vandaag 8 jaar cel gevorderd tegen een man (50) uit Merksem. Hij had zijn dochtertje van 12 en haar vriendinnetje van 13seksueel misbruikt voor de webcam terwijl hij met een andere man aan het chatten was.

Op 24 juni kwam het vriendinnetje bij de dochter van de beklaagde gaan logeren. ’s Nachts werd ze door de man uit bed gehaald en naar de kelder meegenomen. Hij filmde haar terwijl ze zich van hem moest uitkleden. Daarna had hij haar op zijn schoot getrokken en zichzelf bevredigd. Ondertussen was hij met een andere man aan het chatten die het misbruik via de webcam kon volgen. Hij bedreigde het meisje met de dood als ze het aan iemand zou vertellen.

Ze deed dit toch en er volgde een klacht. Tijdens het onderzoek bleek dat hij ook zijn dochter al een tijd misbruikte. Hij stuurde haar een sms’je als ze naar de kelder moest komen. Daar filmde hij de seksuele handelingen die ze bij hem stelde in ruil voor geld. Volgens het meisje gebeurde dat ongeveer twee keer per week en chatte hij soms met een andere man die op dat ogenblik net hetzelfde deed met een ander kind.

De feiten werden door de verdediging niet betwist. Volgens een gerechtspsychiater is de kans op recidive groot. De man werd trouwens in het verleden al veroordeeld.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.