Antwerpen verhoogt renovatietoelage voor handelspanden

Om eigenaars en huurder-handelaars van winkels en horecazaken extra aan te moedigen om te investeren in hun pand, verhoogt de stad Antwerpen de bestaande renovatietoelage voor handelspanden in bepaalde winkel- en horecakernen. Ook handelspanden gelegen aan de Bredabaan-centrum, het Victor Roosenplein, de Borrewaterstraat, het Sint-Franciscusplein en de Oude Bareellei komen in aanmerking.

Sinds 2008 kan iedereen die een handelspand heeft of huurt een beroep doen op een speciale renovatietoelage voor handelspanden. Het stadsbestuur lanceerde de premie om leegstand tegen te gaan en de aantrekkelijkheid van handelszaken te verbeteren. Enerzijds bestaat de toelage uit een gedeeltelijke tussenkomst bij de renovatie van de voorgevel van een handelszaak; anderzijds uit een financiële tegemoetkoming voor de verfraaiing van de commerciële ruimte. Zo wordt een toegevoegde waarde gecreëerd voor de ondernemer terwijl tegelijkertijd de uitstraling en kwaliteit van het straatbeeld positief evolueert voor buurtbewoners en bezoekers.

Met de hulp van Europese en Vlaamse middelen zal deze toelage vanaf april worden verhoogd in afgebakende gebieden waaronder Merksem (Bredabaan-centrum, Victor Roosenplein, Borrewaterstraat, Sint-Franciscusplein en Oude Bareellei). Daarnaast ook in Hoboken (Kioskplaats, Kapelstraat, Lelieplaats en Van Amstelstraat), Antwerpen (De Keyserlei), Antwerpen-Noord (Dambruggestraat, Offerandestraat, Diepestraat, Korte Zavelstraat, Handelstraat, Sint-Gummarusstraat en Sint-Jansplein) en Borgerhout (Turnhoutsebaan en Stenenbrug).

Voor de renovatietoelage van de voorgevel kan tot 75% van het factuurbedrag worden aangevraagd, met een maximum van 17 500 euro. Voor handelspanden buiten deze gebieden is dat 10 000 euro. Voor de verfraaiing van de commerciële ruimte wordt de toelage binnen deze 4 kernen verhoogd tot maximaal 7 500 euro of 50% van de gemaakte kosten. Dat is 20% meer dan elders in de stad. Eigenaars en huurder-eigenaars van handelszaken in de straten waar deze uitbreiding zal gelden, kunnen vanaf 1 april een aanvraagdossier indienen.

Meer info over de renovatietoelage voor handelspanden is te vinden op www.antwerpen.be/toelagerenovatiehandelspanden of bij het Bedrijvenloket: loketadres: Francis Wellesplein 1, 2018 Antwerpen – postadres: Grote Markt 1, 2000 Antwerpen – tel.: 03 338 66 88, bedrijvenloket@stad.antwerpen.be

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.