2 jaar voor schietpartij op café

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een man (31) uit Borgerhout donderdag bij verstek veroordeeld tot 2jaar cel en 1.100 euro boete. Hij had op 1 januari 2010 meerdere schoten afgevuurd op danscafé Zaki aan de Sint-Bartholomeusstraat in Merksem. De beklaagde kampte met psychologische problemen en verbleef in de psychiatrische afdeling van het Stuivenbergziekenhuis. Met oudejaar mocht hij tijdelijk naar huis en hij ging naar het danscafé. Volgens de uitbater begon hij lastig te doen en dreigde hij ermee de boel af te breken.

De beklaagde werd aan de deur gezet, maar kwam even later terug met een pistool. Hij vuurde vanop straat 7 kogels af op het café. Als bij wonder werd er niemand geraakt. Volgens de uitbater schoot hij ook binnen in het café, maar daar werden geen kogelhulzen gevonden.

De beklaagde werd opgepakt. Hij gaf toe dat hij in het café was geweest, maar ontkende dat hij geschoten had. De uitbater en de andere aanwezigen logen volgens hem. Op zijn hemd en huid werden wel kruitsporen aangetroffen en de rechtbank vond de feiten dan ook bewezen.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.