Wensenboom

In het najaar van 2011 lanceerde het cultuurcentrum een oproep naar alle Merksemnaars. Iedereen kon een houten schijf ophalen om daarop zijn of haar wensen voor 2012 te schrijven. Bijna 1000 inwoners, scholen en bedrijven reageerden en gingen creatief aan de slag. Ook enkele bekende Vlamingen, die in het cultuurcentrum optraden, waaronder Pascale Platel en Barbara Dex, lieten hun wensen achter.

De binnengebrachte schijven bleken ware kunstwerkjes. Verf, glitters, papier, potlood, kalligrafische inkt, … tientallen verschillende materialen werden gebruikt om de wensen op een creatieve manier en met de grootste zorg uit te werken.

Tijdens het Nieuwjaarsfeest op 19 januari werden met de schijven door kunstenaarsduo Bruno & Elke samen met de aanwezigen een grote Wensenboom gemaakt in de Nieuwdreef. De wonderlijke constructie is ondertussen verdwenen, maar wie wil kan nog tot 30 maart een schijf ophalen in cultuurcentrum Merksem met de wensen van iemand anders op. Zo krijg je dus je eigen stukje Wensenboom mee naar huis. En wie weet… misschien komen dan ook jouw dromen uit?

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.