Eerste bomen Laaglandpark

Op dit moment is men vollop bezig met een eerste symbolische actie rond het Laaglandpark. Aan de site is men zo’n 1000 bomen aan het planten. Deze zouden tegen begin volgende maand allemaal in de grond moeten zitten.

Het is een symbolische actie aangezien er nog geen definitieve ontwerpen zijn en de bomen dus mogelijk nadien moeten verplaatst worden. Er is alleszins gekozen om 10 boomsoorten te voorzien waarbij een verplaatsing nog mogelijk is. Met de actie willen district en stad aantonen dat men echt wel een groenzone wil en het niet zomaar een wild idee is.

Voordeel is natuurlijk dat de 1000 bomen een visuele en geluidsbuffer vormen tegen de autoweg.

Op 17 maart volgt een officieel moment ter hoogte van de IJsvogelstraat waar vertegenwoordigers van het district en de stad samen ook enkele bomen zullen planten.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.